De Leukste Kerstartikelen
gemakkelijke DIY kerstversieringen die iedereen kan maken

gemakkelijke DIY kerstversieringen die iedereen kan maken

Geplaatst door 01-06-2022 12:01 door Ferry Muts

De feestdagen zijn bijna aangebroken, en daarmee komt de tijd om feestelijke decoraties aan te brengen die ons in de geest van het seizoen brengen. Terwijl in de winkel gekochte decoraties duur en tijdrovend kunnen zijn om te installeren, kunnen met eigen handen gemaakte feestelijke decoraties goedkoop en gemakkelijk zijn, en nog meer betekenis hebben. Hier zijn een paar snelle en gemakkelijke DIY kerstversieringen die iedereen kan maken.

Begin met een feestelijke, seizoensgebonden krans. Een geweldige manier om je vakantiegevoel te tonen en ervoor te zorgen dat je voordeur in stijl is aangekleed, is het maken van een mooie krans. Begin met een basiskransvorm van je keuze en gebruik een verscheidenheid aan kleurrijke linten, feestelijke decorstukken en zelfs een paar stukjes groenblijvend snoeisel om een echt aangepast ontwerp te maken.

Ornamenten moet je natuurlijk bezitten en je boom sieren. waarom maak je niet je eigen unieke ornamenten? Maak een paar sneeuwvlokken met vakantie scrapbook papier, of probeer een verzameling knopen op piepschuim ballen te plakken voor een feestelijke uitstraling. Als je je echt creatief voelt, gebruik dan vakantiekoekjesvormers en je favoriete gipsmateriaal om 3D-ornamenten voor je boom te maken.

Papieren lantaarns zijn een geweldige manier om snel een feestelijk decor te maken. Gebruik knutselpapier in vakantiekleuren en gebruik een combinatie van lijm en kleurstoffen om unieke lantaarns te maken die je kunt ophangen in deuropeningen, aan dakspanten en zelfs rond vensterbanken.

Slinger is een andere klassieke kerstversiering. Om een eigen slinger te maken gebruik je slagerpapier en knip je het in stroken, lijm je kleurrijke vakantieafbeeldingen op elke strook en rijg je ze aan elkaar.

Tenslotte is kerstverlichting een geweldige manier om de feestdagen levendig te houden. Koop minilichtjes die bij je gewenste kleurenschema passen, en wikkel ze rond je voordeur of veranda voor een feestelijke uitstraling.

Deze snelle en gemakkelijke DIY kerstversieringen kunnen een vleugje feestelijkheid aan je huis toevoegen zonder dat het je een fortuin kost of veel tijd kost. Dus ga knutselen deze feestdagen en laat je creatieve geest zien!