De Leukste Kerstartikelen
Een uitgebreide gids voor het kopen van de perfecte kerstboom

Een uitgebreide gids voor het kopen van de perfecte kerstboom

Geplaatst door 03-03-2023 20:48 door Ferry Muts

In de kersttijd draait alles om het verzamelen rond de prachtig versierde en geurende kerstboom. De verkeerde kopen kan een nachtmerrie zijn, de juiste kiezen kan je feestdagen een hit maken.

Voordat je naar de kerstboomwinkel gaat, zijn er een paar dingen waar je eerst rekening mee moet houden.

Bepaal om te beginnen wat voor soort boom je zoekt. Een levende boom vergt meer onderhoud, maar is niet te verslaan voor de geur en het klassieke gevoel, terwijl een kunstboom jaren meegaat en de meer economische en milieuvriendelijke optie is.

Als je eenmaal een type hebt gekozen, bepaal dan je ruimte, want dat bepaalt welke maat boom je moet nemen. Zorg dat er genoeg ruimte is om de boom te plaatsen en de ornamenten op te hangen.

Als je in de markt bent voor een levende kerstboom, zoek dan een boom met een rechte vorm en een vers gesneden stam. Idealiter zitten de dennennaalden nog aan de takken en moet de boom een pittige geur hebben. Let bij een kunstboom op de materialen en het ontwerp, zorg dat hij er levensecht uitziet.

Heb je eenmaal de juiste boom uitgezocht en thuisgebracht, let dan op de plaatsing in huis. Plaats hem uit de buurt van warmtebronnen of open haarden om uitdroging van de boom te voorkomen. Zet de boom vast door hem met een touwtje aan de boomstandaard te bevestigen, dit helpt ook om hem in balans te houden.

Geef je boom tenslotte de finishing touch met lampjes, kerstballen en andere versieringen. Kunstbomen worden vaak geleverd met voorverlichte lampjes en die kun je gebruiken als leidraad bij het versieren. Zorg ervoor dat je de lampjes uitdoet als je naar bed gaat en de stekker uit het stopcontact haalt als je het huis verlaat.

Met de tips in deze gids moet het kopen van de perfecte kerstboom een eenvoudige taak zijn. Kies het soort boom dat het beste bij je levensstijl past en denk dan na over grootte en vorm, zodat er genoeg ruimte is voor kinderen of huisdieren. Zorg voor een visueel aantrekkelijke boom, of een klassiek geurende voor een echt kerstgevoel. Eenmaal gekocht en op zijn plaats, versier hem dan om het kerstgevoel in huis te halen.