De Leukste Kerstartikelen
Cook Up Christmas Joy: 8 heerlijke zelfgemaakte vakantie recepten

Cook Up Christmas Joy: 8 heerlijke zelfgemaakte vakantie recepten

Geplaatst door 03-01-2022 14:39 door Rianne Wesselink

Kerstmis is een fantastische tijd voor vrienden en familie om samen te komen en te genieten van eten. We kennen de traditionele kerstmaaltijden, maar waarom probeer je dit seizoen niet iets anders en kook je een paar heerlijke zelfgemaakte kerstrecepten? Van verwarmende wintersoepen tot feestelijke traktaties, deze acht recepten zullen zeker vreugde brengen aan je kerstdiner.

Roasted Root Vegetables is een heerlijke en gezonde begeleiding van elk feestelijk feestmaal. Gooi gewoon aardappels, wortels, pompoen, pastinaak en zoete aardappels in de pan met wat olijfolie, knoflook en kruiden en bak ze in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Top met je favoriete kerstkruiden en geniet!

Haal je slowcooker tevoorschijn en laat iedereen watertanden met Slow-Cooked Cranberry-Glazed Ham. Leg een gespleten ham in de slowcooker en top hem af met een mengsel van cranberrysaus, cola, honing en mosterd. Dek af en kook op lage temperatuur gedurende 8 uur, en je hebt een heerlijke ham waar je gasten dol op zullen zijn. Serveer hem met wat knapperige aardappelen voor een echt decadent gerecht.

Een troostende kom soep is een ideaal voorgerecht voor elke kerstmaaltijd. Probeer onze Makkelijke Bloemkoolsoep, gemaakt met gepureerde bloemkool en rijke groentebouillon. Voeg voor extra smaak een toefje pesto en een toefje kaas toe.

Je kunt niet misgaan met klassieke gebraden kalkoen als hoofdgerecht. Begin met je kalkoen in te smeren met een kruidenboter en daarna te roosteren in de oven voor een smakelijk en sappig kerstdiner. Serveer met je favoriete geroosterde groenten en jus.

Om je dessert te laten knallen, serveer je onze Gebakken Gezouten Karamel Appels. Snijd wat seizoensappels uit en leg ze in een ovenvaste schaal. Besprenkel ze met wat gesmolten karamel en bak ze goudbruin. Serveer met wat zeezoutvlokken, Griekse yoghurt en fijngestampte noten.

Als je je creatief voelt, probeer dan eens een luchtige Pavlova. Klop eiwit, suiker en een scheutje vanille door elkaar en verdeel het over een bakplaat. Werk af met room, vruchten, noten en een beetje poedersuiker en geniet!

Voor een zoete en heerlijke traktatie bak je chocolade- en notenbollen. Smelt een blok pure chocolade en smeer het uit op een beklede bakplaat. Bestrooi royaal met gemalen noten, zaden en gedroogd fruit en laat 15 minuten invriezen. Haal uit de vriezer en breek in stukken.

Ten slotte kun je de kerstvreugde opdienen met onze Parfaits met selderij en kaneel. Maak eerst een romige selderijvla en laat die afkoelen. Leg er sappige frambozen, koekkruimels en een beetje kaneel op. Zet een paar uur in de koelkast en geniet.

Welk recept je deze kerst ook kiest, al deze gerechten zullen zeker vreugde op tafel brengen. Dus waarom zou je ze niet eens proberen en genieten van de smaken van verse seizoensgebonden ingrediënten? Veel kookplezier!