De Leukste Kerstartikelen
Begin een nieuwe traditie: 5 Hartstochtelijke Kerstideeën om te proberen

Begin een nieuwe traditie: 5 Hartstochtelijke Kerstideeën om te proberen

Geplaatst door 13-10-2021 14:07 door Ferry Muts

De feestdagen vragen om tradities. Van kerstliedjes zingen tot kerstkoekjes versieren met je geliefden, familietradities maken het seizoen bijzonder. Dit jaar kun je, hoewel je door de pandemie misschien niet je gebruikelijke vakantietradities kunt beleven, een nieuwe traditie beginnen - iets speciaals dat vreugde brengt en de stemming verlicht in een zwaar jaar.

Om je te helpen inspiratie op te doen, zijn hier 5 gepassioneerde kerstideeën om te proberen:

  1. Creëer een liefdadigheidsritueel. Maak tijd vrij voor liefdadigheid als onderdeel van je feestdagenfeest. Koop cadeaus voor anderen in nood of kies een organisatie om aan te doneren. Je kunt ook een 'Giving Challenge' beginnen waarbij jij en je gezinsleden elke dag in de aanloop naar Kerstmis bijdragen aan een donatiebox in je huis.

  2. Advent aftellen. Verleng de anticipatie op cadeautjes met een adventskalender. Kies een speciale kalender of maak samen als gezin een nieuwe met handgemaakte cadeautjes erin. Op elke dag tot Kerstmis kan je gezin genieten van een cadeautje - dat kan een kaars zijn, een leuk spel, een heerlijke traktatie of een lief attent briefje dat voor elkaar geschreven is.

  3. Maak voor elk gezinslid een ornament. Word creatief met je boomversieringen en maak ornamenten voor elk gezinslid. Het kunnen zelfgemaakte, geometrische vormen van hout zijn, zoals sterren en harten, of een knutselset waarmee je materialen van je eigen voorkeur kunt aanpassen. Door ornamenten cadeau te geven aan je familie zullen ze zich extra speciaal voelen.

  4. Betrek de jongere gezinsleden erbij. Betrek de kinderen bij de activiteit door ze een leuk project te geven. Maak bijvoorbeeld een peperkoekhuisje of laat ze helpen met het inpakken van cadeautjes. Zo kunnen de kleintjes betrokken worden bij de feestdagen en tijdloze tradities creëren.

  5. Fancy Night In. Houd een vakantiefilmavond met een twist! Bereid een heerlijk feestmaal, serveer seizoensgebonden cocktails en betrek het aanleren van de klassieke kerstliederen aan de jongeren erbij. Het is de perfecte manier om met je familie van de festiviteiten te genieten in het comfort van je huis.

Er zijn zoveel manieren om een nieuwe traditie te beginnen en de feestdagen nog specialer te maken met je familie. Waarom onderzoek je deze 5 gepassioneerde kerstideeën niet en creëer je een speciale nieuwe traditie waar je nog jaren van kunt genieten!