De Leukste Kerstartikelen
5 Kerstknutsels die perfect zijn om met kinderen te maken

5 Kerstknutsels die perfect zijn om met kinderen te maken

Geplaatst door 04-11-2021 11:56 door Rianne Wesselink

Met Kerstmis in aantocht is het tijd om na te denken over de feestdagen en alle leuke knutsels die je met je kleintjes kunt maken. Knutselen is een geweldige manier om een band op te bouwen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. En niet te vergeten zijn het perfecte zelfgemaakte cadeautjes voor onder de boom. Hier zijn vijf kerstknutsels die perfect zijn om met kinderen te maken:

  1. Kerstornamenten - Kerstmis is niet compleet zonder versieringen in de boom. Laat de kinderen creatief worden door hun eigen persoonlijke ornamenten te maken om op te hangen. Pak wat kleurrijke knutselspullen, zoals verf, glitter, vilt en alles wat ze maar willen, en laat hun fantasie de vrije loop met zelfgemaakte ontwerpen en feestelijke thema's.

  2. Sneeuwpoppen knutselen - De sneeuwpop is een klassieke kerstknutsel die zeker een glimlach op ieders gezicht tovert. Je kunt sneeuwpoppen maken van lege wc-papierrollen voor een super eenvoudig project of gebruik materialen als vilt, watten of stof voor een beetje extra. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  3. Kerstkransen - Betrek je kinderen bij het maken van een feestelijke krans voor de voordeur. Je kunt verse dennentakken, kunstmatige evergreens of zelfs gerecyclede materialen gebruiken om een uniek en mooi kunstwerk te maken.

  4. Adventskalenders - Voeg een beetje extra magie toe aan de feestdagen door je eigen adventskalender te maken. Alles wat je nodig hebt zijn wat kartonnen dozen en kerstversiering. Verzamel kleine lekkernijen, zoals snoepjes en eenvoudig speelgoed, en stop er een in elk doosje.

  5. Papieren kettingen - Hang overal in huis kleurrijke papieren kettingen op en laat je kinderen ze versieren. Je kunt gewoon, wit papier gebruiken of het feestelijk houden met kleurrijk inpakpapier of scrapbookpapier. Je kunt ze ook hun eigen krabbels en boodschappen op afzonderlijke stukken papier laten tekenen en schrijven voor extra feestelijke flair.

    Kerstmis knutselen met kinderen is de perfecte manier om iedereen in de vakantiestemming te krijgen. Van versieringen tot zelfgemaakte cadeautjes, deze projecten zorgen zeker voor prachtige herinneringen die een leven lang meegaan.