De Leukste Kerstartikelen
12 ondersteunende kerstideeën om stress te verminderen en rustig te vieren

12 ondersteunende kerstideeën om stress te verminderen en rustig te vieren

Geplaatst door 23-04-2022 17:22 door Rianne Wesselink

De feestdagen kunnen een stressvolle tijd van het jaar zijn, maar dat betekent niet dat het dat hoeft te zijn. Omdat velen van ons nog in een isolement verkeren, biedt deze Kerstmis zijn eigen unieke uitdagingen, met ook zijn eigen unieke mogelijkheden voor verbinding en viering. Hier zijn 12 ondersteunende kerstideeën om stress te verminderen en jou en je geliefden te helpen met meer vreugde en minder overweldiging te vieren:

 1. Geef prioriteit aan zelfzorg: Zelfzorg is altijd belangrijk - vooral rond de feestdagen. Neem de tijd om te ontspannen, stel een dagelijkse routine in en plan activiteiten die je vreugde brengen.

 2. Creëer heilige ruimte: Maak speciale plekken in je huis voor vakantieactiviteiten - hang lichtjes op, maak een leeshoekje, of zet een feestelijk vakantiediner klaar.

 3. Verander de feestdagen: Als je vakantietradities je geen vreugde brengen, kijk dan of er een mogelijkheid is om ze aan te passen en betekenisvoller te maken. Gebruik dit als een gelegenheid om een feestelijke winteractiviteit te doen, zoals een wandeling maken en dennenappels verzamelen.

 4. Stel redelijke verwachtingen: Accepteer dat het er dit jaar misschien anders uitziet, maar dat het niet minder lonend hoeft te zijn. Wees bedacht op je verwachtingen en herinner jezelf eraan dat het oké is als dit jaar niet perfect is.

 5. Vereenvoudig je inkopen: Begin met een lijstje en shop voor cadeaus met intentie. Als je budget te krap is om cadeaus te kopen, overweeg dan in plaats daarvan een hartelijk gebaar.

 6. Beoefen zelfcompassie: Dit seizoen eist een emotionele tol. Geef jezelf toestemming om nee te zeggen tegen uitnodigingen, activiteiten en verwachtingen die te veel zijn.

 7. Reik vrienden en familie de hand: Wees niet bang om vrienden en familie de hand te reiken als je hulp nodig hebt bij het omgaan met je emoties tijdens de feestdagen.

 8. Zoek zinvolle verbindingen: Maak contact met jezelf en omarm de momenten die vreugde en geluk brengen. Maak contact met geliefden en plan samen een speciale activiteit of uitje.

 9. Neem tijd om na te denken & te dromen: Breng tijd door met dagdromen of het onderzoeken van onderwerpen die je interesseren. Het is belangrijk om tijdens de vakantie tijd voor jezelf uit te trekken en jezelf wat ruimte te geven om te ontspannen.

 10. Geef prioriteit aan gezond eten: Laat de feestdagen geen excuus zijn om je te veel te laten verwennen. Behandel je lichaam goed en maak gezondere eetkeuzes.

 11. Vraag om hulp: Wees niet bang om hulp te vragen als je die nodig hebt. Zoek professionele begeleiding of therapie om je te helpen met stress of angst om te gaan.

 12. Ontspan en laad je weer op: Vergeet tot slot niet te ontspannen, op te laden en vrede in jezelf te vinden. Luister naar muziek, mediteer, of neem een warm bad om te decompresseren en jezelf opnieuw te centreren.

  Deze ondersteunende kerstideeën zullen zeker je stress verminderen en je helpen om dit seizoen rustig te vieren. Neem de tijd om je weer te verbinden met je innerlijke vrede en vreugde, en vier alles wat prachtig is in je leven.