De Leukste Kerstartikelen
10 Leuke spelletjes voor het gezin deze kerst

10 Leuke spelletjes voor het gezin deze kerst

Geplaatst door 21-06-2022 15:57 door Sophie Jacobiatus

Kerstmis staat voor de deur, en familie over de hele wereld maakt zich op voor feestelijke vieringen, diners en veel plezier. Als je manieren zoekt om het ijs te breken en familieleden dichter bij elkaar te brengen, probeer dan een van deze 10 leuke spelletjes voor de familie deze kerst!

  1. Hints: Deze oldie-but-goodie is een geweldig klassiek spel voor de familie om zich mee bezig te houden. Van het uitbeelden van zinnen, tot actiewoorden, het is een leuke manier voor iedereen om de oplossing te raden en mee te spelen.

  2. Pictionary: Een geweldige draai aan charades, dit klassieke spel laat iedereen tegen de klok racen om hun aanwijzingen te tekenen. Met veel gelach onderweg is Pictionary een geweldige manier om de familie bij elkaar te brengen.

  3. Taboe: Een ander geweldig raadspel, Taboe test je vaardigheden in het geven en ontvangen van aanwijzingen. Je kunt het in teams tegen elkaar opnemen, of zelfs tijdslimieten of puntensystemen hanteren.

  4. Kaartspellen: Of het nu Go Fish, Uno of zelfs Crazy Eights is, Kaartspellen zijn altijd een geweldige manier om familie samen te brengen tijdens de feestdagen.

  5. Speurtocht: Een lijst bedenken met voorwerpen die de gezinsleden rond het huis of de tuin moeten vinden is een geweldige manier om de feestsfeer te verlevendigen. Het is een geweldige manier om iedereen in beweging en alert te krijgen.

  6. Videospelletjes: Als je familie een spelcomputer heeft, profiteer dan van de feestelijke gezelligheid door een paar van je favoriete spelletjes af te stoffen. Of het nu gezinsvriendelijke Mario Kart is of wat meer volwassen titels, videospelletjes zijn een geweldige manier om wat quality time door te brengen met vrienden en familie.

  7. Trivia: Zorg dat iedereen meedoet door ze uit te dagen voor een rondje trivia. Stel vragen waarvan je denkt dat iedereen ze kan beantwoorden en een paar specifieke vragen voor elk gezinslid.

  8. Bordspellen: Monopoly, Clue, Scrabble, Risk, Life en Catan - deze klassieke bordspellen bestaan al jaren en zullen het hele gezin bezig houden met wat vriendschappelijke competitie.

  9. Woordspelletjes: Het hoeft geen bordspel te zijn - woordassociaties, synoniemen, anagrammen en zelfs het ontcijferen van lange zinnen zijn geweldige manieren om het gezin bezig te houden met wat uitdagende probleemoplossing.

  10. Karaoke: Zingen is een geweldige manier voor gezinsleden om contact te maken - dus sluit een karaokemachine aan en laat iedereen een beurt aan de microfoon. Het is een geweldige manier om een lach en een glimlach op ieders gezicht te toveren.

Welk spel je ook kiest voor je gezin, je weet dat het niet lang zal duren voordat iedereen meedoet, plezier heeft en competitief wordt. Dus kies je spel, zet het bord klaar en laat de show deze kerst beginnen!