De Leukste Kerstartikelen
10 kerstmenu's om iedereen tevreden te houden

10 kerstmenu's om iedereen tevreden te houden

Geplaatst door 25-01-2022 10:48 door Ferry Muts

Als het om de feestdagen gaat, gaat er niets boven een feestelijk kerstfeest met overheerlijke specialiteiten om iedereen een goed gevoel te geven. Of je nu een intieme aangelegenheid plant of een grotere bijeenkomst organiseert, er zijn genoeg heerlijke opties om uit te kiezen om de dag speciaal te maken.

Om de feestelijkheden op gang te brengen kun je beginnen met een klassiek kaasplateau met een kersttintje. Met Brie, blauwe kaas, gouda en andere soorten, en een selectie crackers met kerstthema zoals peperkoek, kaneel en nootmuskaat voor een zoete toevoeging.

Probeer voor het hoofdgerecht eens een feestelijke kalkoen met geroosterde groenten. Om nog meer smaak aan de tafel toe te voegen, top je de braadvogel met spekreepjes en salie.

Wie op zoek is naar iets avontuurlijkers kan een voorgerecht op basis van zeevruchten proberen, zoals geroosterde zalm met sinaasappel en pijnboompitten. Het resultaat zal een verrukkelijke combinatie van smaken zijn, waar iedereen gegarandeerd blij van wordt.

Desserts zijn ook een belangrijk onderdeel van het kerstfeest. Wees creatief met eenvoudige maar heerlijke opties zoals bessentrifles of kerstpudding. Om ieders zoetekauw te bevredigen, kun je zorgen voor een selectie van lekkernijen zoals mince pies, yule logs en kerstkoekjes.

Last but not least, zorg voor voldoende drankjes om de hele dag van te genieten. Wassail, gekruide advocaat en warme chocolademelk brengen iedereen in de sfeer van het seizoen.

Met deze 10 heerlijke suggesties voor kerstmaaltijden kun je het menu gemakkelijk aanpassen aan de grootte van je bijeenkomst. Met deze beproefde feestelijke favorieten zullen je gasten zeker vertrekken met volle buiken, blije harten en veel dierbare vakantieherinneringen.