De Leukste Kerstartikelen
10 Ambachtelijke kerstcadeauverpakkingsideeën om uit te proberen

10 Ambachtelijke kerstcadeauverpakkingsideeën om uit te proberen

Geplaatst door 19-01-2023 09:14 door Rianne Wesselink

Kerstmis is vaak een tijd van geven, waardoor het een van de meest verwachte tijden van het jaar is. Maar hoewel de cadeaus die je geeft belangrijk zijn, is de manier waarop je ze inpakt dat ook! Als je op zoek bent naar knutselideeën voor het inpakken van kerstcadeaus, dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder staan 10 cadeauverpakkingsideeën om je kerstcadeaus naar een hoger niveau te tillen.

  1. Print je eigen cadeaulabels: In plaats van algemene cadeaulabels te gebruiken, waarom maak je niet je eigen labels? Het is eigenlijk heel eenvoudig om persoonlijke labels te maken - alles wat je nodig hebt is een stuk karton en een printer. Met een paar klikken heb je in een mum van tijd een volledig op maat gemaakt cadeaulabel.

  2. Rol inpakpapier in bakkersgaren: Op zoek naar een meer rustieke look? Knip dan je inpakpapier in repen, rol het op en rijg het in bakkersgaren om het goed vast te houden. Het is een eenvoudige manier om een vleugje stijl aan je cadeaus toe te voegen.

  3. Gebruik vloeipapier om unieke patronen te maken: Tissue papier is ideaal voor het maken van unieke inpakpapierpatronen. Leg gewoon verschillende kleuren boven elkaar en prik een paar gaatjes door het papier. Zo overlappen de kleuren elkaar op het cadeau en ontstaat een uniek patroon.

  4. Maak feestelijk inpakpapier op bruin papier: Voor een unieke look zou je je eigen inpakpapier kunnen maken door kerstpatronen te tekenen op een rol bruin papier. Het is verrassend eenvoudig en een ideale manier om je cadeaus feestelijk te versieren.

  5. Upgrade standaard ideeën met metallic accenten: Om een eenvoudig inpakidee meer impact te geven, kun je een paar metalen accenten toevoegen. Dat kan gaan van een metalen strik tot gouden sterren en sneeuwvlokken.

  6. Ga voor milieuvriendelijk met herbruikbare keramische strikken: Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, waarom kies je dan niet voor een herbruikbare keramische strik? Zodra je het cadeau hebt uitgepakt, kun je de keramische strik steeds opnieuw gebruiken, waardoor het een ideale optie is.

  7. Recycle kerstkaarten: In plaats van oude kerstkaarten weg te gooien, waarom recycle je ze niet tot leuke decoraties? Met een paar ponsjes en wat lijm kun je er unieke cadeauverpakkingsaccenten van maken.

  8. Maak aangepaste cadeaulabels: Als je je creatief voelt, waarom maak je dan niet je eigen aangepaste cadeaulabels door vormen uit gekleurd papier of cardstock te knippen? Je kunt zelfs je eigen versieringen toevoegen, zoals glitter en lijm.

  9. Investeer in een labelmaker: Wil je je cadeautjes wat specialer maken? Met een labelmaker kun je voor elk cadeau persoonlijke labels maken. Dit geeft je cadeaus meer een persoonlijk, handgemaakt tintje.

  10. Shop Vintage: Als je op zoek bent naar iets extra speciaals, waarom shop je dan niet vintage? Vintage inpakpapier, cadeaulabels en linten bieden allemaal een unieke uitstraling en helpen je om elk cadeau echt bijzonder te maken.

Met zoveel knutselideeën zijn er genoeg manieren om je cadeautjes deze kerst op te laten vallen. Of je nu kiest voor eenvoudig bruin papier of voor een meer uitgewerkt patroon, deze 10 knutselideeën voor het inpakken van kerstcadeaus zullen je cadeautjes zeker opvrolijken.